Museum Mondial

santa-maria-museum
Section Header SANTA MARIA

MYKOLA SYADRISTY

Hij bedacht het woord microminiaturen: de Oekraïense kunstenaar Mykola Syadristy. Er was nog geen woord dat zijn kunstwerken duidelijk omschreef en dus bedacht hij er zelf een.
De werken zijn zo ontzettend klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn en je een speciaal vergrootglas nodig hebt om ze te bewonderen. De Santa Maria, het schip van Columbus dat hij namaakte, bestaat uit maar liefst 256 verschillende onderdelen!
Inmiddels is Syadristy de 80 gepasseerd en is veel reizen geen mogelijkheid meer. Niemand anders dan hijzelf mag zijn kunstwerken plaatsen. Daarom is het erg bijzonder dat zijn werk nu in Volendam te zien is. Speciaal voor deze expositie reisde hij naar Nederland om de werken zelf hun plek te geven.

Dankzij zijn ervaring als onderwatertopsporter weet Syadristy zijn hartslag zo te reguleren dat hij geen onverwachte bewegingen maakt. Erg belangrijk bij het maken van de ultra kleine kunstwerken. Het werk vraagt extreem veel geduld en precisiewerk. Een hand die uitschiet kan het werk van maanden teniet doen. Dat is de reden dat Syadristy al een aantal jaar geen nieuwe kunstwerken meer maakt.

Vrijwel alle continenten bezocht Syadristy met zijn expositie en staatshoofden en politici overal ter wereld bewonderden zijn unieke kunstwerken. Het grootste deel van zijn collectie staat nu in zijn eigen museum in Kiev: het Mykola Syadristy Museum of Microminiatures dat van Trip Advisor maar liefst ***** sterren krijgt.

FILM of Syadristy
In ons museum kunt u deze film bekijken in 8 verschillende talen.

Dutch Subtitle

English Subtitles

German Subtitle