Praktische Informatie

Amsterdam CS-Volendam

Openbaar vervoer

Amsterdam CS-Volendam

Vanaf Amsterdam CS vertrekt bus 316 (vervoerder EBS) elke 15 minuten een bus richting Volendam; van 08.00 – 20.00 uur. De bus rijdt op een aparte busbaan, weinig kans op oponthoud. De rit duurt 25 minuten en zet je af in het centrum van Volendam. Museum Mondial zit aan het Havendijkje, een klein eindje lopen vanaf de bushalte.

Met de I Amsterdam City card is de bus tussen Amsterdam en Volendam gratis.

I Amsterdam City card

Uw I Amsterdam City card is ook geldig bij Museum Mondial. U krijgt 5 euro korting p.p. op de reguliere entreeprijs.

Museumjaarkaart

De Museumjaarkaart is geldig bij Museum Mondial. U krijgt 5 euro korting p.p. op de reguliere entreeprijs.

Art Hotel Spaanders

Een bezoek aan art hotel Spaanders is goed te combineren met een bezoek aan Museum Mondial. Alles in hotel Spaanders staat in het teken van kunst. U ziet overal schilderijen; in de lobby, de hotelkamers, het restaurant en zelfs op de deuren van de toiletten hangen prachtige schilderijen en tekeningen.

Volendams Museum

Volendams Müzesi

In het Volendams Museum waant u zich in het Volendam van vroeger. U ziet hoe de vissersfamilies vroeger woonden en leefden. Daarnaast herbergt het museum een unieke collectie sigarenbandjes. Een mooie combinatie met Museum Mondial.

Rijksmuseum

Bekijk de grootste én de kleinste Rembrandt ter wereld nu het kan. De grootste Rembrandt hangt in het Rijksmuseum in Amsterdam. De kleinste Rembrandt staat in Museum Mondial en is een snijwerk van 3 x 4 mm. Gemaakt van een sleedoornbes en voorzien van ongelooflijke details.

Zaanse Schans

Op steenworp afstand van Amsterdam en Volendam ligt de Zaanse Schans (ook weer prima met het openbaar vervoer te bereiken, slechts 20 minuten vanaf Volendam). In de Zaanse Schans staan een aantal authentieke Zaanse huisjes en prachtige historische molens. In Museum Mondial vindt u de kleinste windmolen ter wereld. Prachtig om deze molens te combineren.

Haven van Volendam

Museum Mondial ligt direct aan de haven van Volendam. Voor de deur het museum ligt de Marken Express, de boot naar Marken. Een mooie tocht van 25 minuten over het IJsselmeer, naar het voormalige eiland Marken met de kenmerkende groene en blauwe houten huisjes. Een retourtje kost 12,50 euro p.p. en Marken is vrij te bezichtigen.

Jachthaven

Volendam Jachthaven

Komt u met de boot naar de jachthaven van Volendam? Dan staat u bijna bij Museum Mondial op de stoep. Een uniek museum dat sinds mei 2018 geopend is. Kom dan vooral langs en laat u verrassen door de bijzondere collectie microminiaturen.

Tripadvisor

Kijk op Tripadvisor voor wat er allemaal in Volendam te doen is. Museum Mondial springt er met een score van ***** uit. De beoordelingen in verschillende talen geven een goede indruk wat het museum u biedt.

2 thoughts on “Praktische Informatie”